D’Alembert

Roulette

De D’Alembert strategie is ontstaan in de 17e eeuw en werd al snel een veel gebruikte strategie voor het spelen van roulette. In plaats van “blind” inzetten op de roulettetafel kon men nu een systeem volgen waarvan men dacht dat deze sowieso succes moest opleveren. Hoewel dit in ultieme zin niet het geval is, kan het D’Alembert roulette systeem toch bij tijd en wijle een handig handvat zijn.

Het belangrijkste doel van deze strategie is het maximaliseren van winst en deze winst beveiligen voor eventuele verliezen. Deze strategie is trouwens niet alleen toepasbaar op roulette, maar ook bij een spel als blackjack of baccarat kan het handig zijn. Het gaat erom dat de kansen voor het winnen bijna 50% zijn. Zoals bij roulette de inzet opties rood/zwart en even/oneven dat zijn.

Wanneer u verliest zet u het dubbele in bij het volgende spel. Dit wordt gedaan om het verlies te compenseren van de vorige inzet. Wanneer men wint zet men bij het volgende spel de helft van de winnende inzet in. Deze verlaging van de inzet is gedaan, omdat volgens de statistieken het minder waarschijnlijk is nogmaals te winnen.

Hoewel de D’Alembert roulette strategie een zeer succesvolle strategie kan zijn en de speler een zeker handvat kan bieden is ook dit systeem niet zonder risico. De kans bestaat om meerdere keren achter elkaar te verliezen.

Stel dat je dit systeem volgt en je begint met een inzet van 2 euro en je verliest 15 keer op rij. Dan moet je toch over een flink geldbedrag beschikken. De inzetten moeten opeenvolgend de volgende bedragen zijn. 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024, 2048, 4096, 8192, 16384 en 32768 euro!

Statistisch gezien is zo’n grote verliezende reeks niet waarschijnlijk, maar het is mogelijk. Bij statistisch “normale” reeksen kan dit systeem vol te houden zijn en zo kan het zelfs winstgevend zijn, maar bij afwijkingen wordt het budgettair onmogelijk vol te houden. Zeker gezien de inzet limieten die casino’s opleggen.